Rūšinės kavos pupelės Kolumbija 150 g

6.99

Greitas pristatymas per 1-2 darbo dienas!

Skonio natos: rudasis cukrus, vyšnios, juodasis šokoladas

Rekomenduojamas užpilamos kavos paruošimo receptas: Šviežiai skrudintas kavos pupeles sumalkite rupiai (stambiai), užpilkite vandeniu, kurio temperatūra yra 94-96 laipsniai. Nemaišykite.

Palikite kavos smilteles sąveikauti su vandeniu 4 minutes. Pralaužę susidariusią kavos tirščių plutelę šaukštu, įkvėpkite kavos aromatą, pirmą gurkšnį ragaukite šliurpdami. Mėgaukitės kavos gėrimu. Kavos ir vandens santykis: 1g maltos kavos ir 18ml vandens.

Kategorijos: , Žyma:

Aprašymas

Šalis: KOLUMBIJA (7.00eur)
Regionas: Cesar departamentas
Miestas: Manaure Balcón del Cesar
Ūkininkas: Moterų valdomi ūkiai bendradarbiaujantys su ‘Inconexus’ organizacija
Skrudinimo lygis: šviesus/ vidutinis
Arabikos porūšis: Caturra
Apdorojimas: drėgnas (‘washed’)
Balas: 85
Aukštis: 1,620m +
Sertifikavimas organiškai užaugintos

Rūšinės (specialty) kavos pupelės – tai ypatingosios kavos pupelės, kurios surenka daugiau nei 80 balų 100 balų SCA (Specialty Coffee Association – Rūšinės kavos asociacijos) sudarytoje kavos pupelių kokybės vertinimo skalėje. 

Šios ypatingosios kavos labai skiriasi nuo įprastų kavų ne tik poskonių palete iš jų gaminamuose kavos gėrimuose (juose galima jausti daugiau nei 800 skirtingų poskonių), bet ir mikroklimatu, kuriame kavamedžiai auginami – rūšinių kavų kavamedžiai auginami aukštesnėse vietovėse. Yra fiksuojamas tikslus veiksmų atsekamumas kelionėje nuo kavos uogos iki kavos pupelės.

Rūšinių kavų uogos yra renkamos dažniausiai rankomis ir tik gerai sunokusios, ir yra kruopščiai apdorojamos nuėmus derlių. Kiekvienas žingsnis nuo augimo iki kavos gėrimo gaminimo yra stebimas ir suprantamas, siekiant pagerinti kavos pupelės kokybę kiekvieną dieną. 

Pastaruoju metu kavos industrijoje ypač daug kalbama apie kavos pupelės kokybę, kurią apibūdina kavos atsekamumas ir pateiktos informacijos apie kavos pupeles gausa. Kavą auginančios šalys stengiasi pagerinti savo auginamų kavos pupelių kokybę ūkių mastu, siekdamos pagerinti kavos pupelių įvertinimo balus. Tai yra visų kavos augintojų šiuolaikinis tikslas.

Tokios šalys kaip Kenija, Etiopija ir Kolumbija laikomos rūšinės kavos Meka, tačiau yra ir mažesnių šalių, tokių kaip Indija ir Japonija, kurios sparčiai keičia savo verslo ideologiją ir renkasi šią tendenciją. Chikamagalur, Karnatakoje, tai vietovė, iš kur atkeliauja vienos geriausių Indijos arabikos kavos pupelių.

Rūšinės kavos pupelės – tai ritualinės kavos kokybiškam laikui sau. Tai tikrai Ypatingos kavos.

Daugelis moterų, priklausančių „Asociación de Mujeres Cafetera Plan Mil“ (Kavos augintojų moterų asociacija Plan Mil) asociacijai yra vienišos mamos, atvykusios į Pericho kalnų regioną kaip pabėgėlės, besigelbėjančios nuo smurto. Dabar, asociacijos ir jos partnerių dėka, jos yra ypatingos kavos augintojos, naudojančios pažangius žemės ūkio ir pupelių perdirbimo procesus, taip pagamindamos šią puikią, „drėgnuoju“ būdu apdorotą kavą. Moterų kavos augintojų asociacija įkurta 1998 metais. Partnerystė buvo pritaikyta pakeisti tokius nelegalius augalus kaip kokainmedis (augalas naudojamas gaminti kokainą). Daugelis šioje programoje dalyvaujančių moterų atvyko į regioną kaip pabėgėlės, besigelbėjančios nuo smurto, daugelis jų – vienišos mamos.

Šiandien tos pačios moterys yra fermų, kuriose augina savo ypatingąsias kavas, bendrasavininkės ar net savininkės. Ne vienai iš jų pasisekė sukurti tiesioginį bendradarbiavimą su kavos skrudinimo meistrais iš viso pasaulio. Kartu jie dirba siekdami gauti geresnę perdirbimo techniką, moterys gauna verslumo ir ekologiško auginimo mokymus bei sertifikatus. Kooperatyve dirbančios moterys ne tik augina ir pardavinėja kavą, bet ir augina bei parduoda gervuoges, plantanus, bananus, moliūgus, valgomuosius manijokus, pupas, kukurūzus bei saldžiąsias bulves, taip jos padidina savo pajamas, gaunamas iš kavos gamybos.

Visa kava yra atrenkama rankomis, o minkštimas pašalinamas naudojant mažus pulperius, mašinas, naudojamas pašalinti minkštimą, kurie yra gamintojų šeimos fermose. Uogos be minkštimo yra 18 valandų fermentuojamos, po to jos pilnai nuplaunamos ir padedamos džiūti saulėje nuo 7 iki 14 dienų. Grupės partneris „Inconexus“ padeda įkurti bendrą džiovinimo zoną su parabolinėmis platformomis, kurios padidins džiovinimo erdvę ir pagerins džiovinimo procesus.

 

 

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Rūšinės kavos pupelės Kolumbija 150 g”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *



Daugiau produktų

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę