Rūšinės kavos pupelės Ruanda 150 g

7.49

Greitas pristatymas per 1-2 darbo dienas!

Skonio natos: juodasis šokoladas, spanguolė, juodoji arbata, obuolys

Rekomenduojamas užpilamos kavos paruošimo receptas: Šviežiai skrudintas kavos pupeles sumalkite rupiai (stambiai), užpilkite vandeniu, kurio temperatūra yra 94-96 laipsniai. Nemaišykite.

Palikite kavos smilteles sąveikauti su vandeniu 4 minutes. Pralaužę susidariusią kavos tirščių plutelę šaukštu, įkvėpkite kavos aromatą, pirmą gurkšnį ragaukite šliurpdami. Mėgaukitės kavos gėrimu. Kavos ir vandens santykis: 1g maltos kavos ir 18ml vandens.

 

Kategorijos: , Žyma:

Aprašymas

Šalis: Ruanda
Ūkininkas: Smulkūs individualūs ūkininkai
Skrudinimo lygis: šviesus/ vidutinis
Arabikos porūšis: Bourbon
Apdorojimas: drėgnas
Balas: 85,5
Aukštis: 1100-2000
Sertifikavimas: organiškai užaugintos

Rūšinės (specialty) kavos pupelės – tai ypatingosios kavos pupelės, kurios surenka daugiau nei 80 balų 100 balų SCA (Specialty Coffee Association – Rūšinės kavos asociacijos) sudarytoje kavos pupelių kokybės vertinimo skalėje. 

Šios ypatingosios kavos labai skiriasi nuo įprastų kavų ne tik poskonių palete iš jų gaminamuose kavos gėrimuose (juose galima jausti daugiau nei 800 skirtingų poskonių), bet ir mikroklimatu, kuriame kavamedžiai auginami – rūšinių kavų kavamedžiai auginami aukštesnėse vietovėse. Yra fiksuojamas tikslus veiksmų atsekamumas kelionėje nuo kavos uogos iki kavos pupelės.

Rūšinių kavų uogos yra renkamos dažniausiai rankomis ir tik gerai sunokusios, ir yra kruopščiai apdorojamos nuėmus derlių. Kiekvienas žingsnis nuo augimo iki kavos gėrimo gaminimo yra stebimas ir suprantamas, siekiant pagerinti kavos pupelės kokybę kiekvieną dieną. 

Pastaruoju metu kavos industrijoje ypač daug kalbama apie kavos pupelės kokybę, kurią apibūdina kavos atsekamumas ir pateiktos informacijos apie kavos pupeles gausa. Kavą auginančios šalys stengiasi pagerinti savo auginamų kavos pupelių kokybę ūkių mastu, siekdamos pagerinti kavos pupelių įvertinimo balus. Tai yra visų kavos augintojų šiuolaikinis tikslas.

Tokios šalys kaip Kenija, Etiopija ir Kolumbija laikomos rūšinės kavos Meka, tačiau yra ir mažesnių šalių, tokių kaip Indija ir Japonija, kurios sparčiai keičia savo verslo ideologiją ir renkasi šią tendenciją. Chikamagalur, Karnatakoje, tai vietovė, iš kur atkeliauja vienos geriausių Indijos arabikos kavos pupelių.

Rūšinės kavos pupelės – tai ritualinės kavos kokybiškam laikui sau. Tai tikrai Ypatingos kavos.

Kavos uogos atrenkamos rankomis, taip pašalinant pažeistas ar nesunokusias. Plovimo stotis priima tik tobulai sunokusius vaisius, todėl augintojai itin atidžiai prižiūri savo augalus, kad būtų priimtas maksimalus kavos kiekis. Uogos, kurios yra pažeistos vabzdžių ar yra mažo tankio, išrenkamos jas panardinant į vandenį. Tuomet vaisiai drėgnai fermentuojami 24 valandas, taip pašalinamos likusios gleivės. Pasibaigus fermentacijai, pupelės suskirstomos pagal tankį. Galiausiai pupelės dar kartą mirkomos apie 20 valandų siekiant pagerinti kokybę, prailginti galiojimo laiką bei pašalinti likusius nešvarumus. Po mirkymo pupelės išimamos iš vandens ir prieš džiovinant perrenkamos rankomis.

Dažniausiai defektus lengviau pastebėti kol pupelės vis dar šlapios. Atrinktos pupelės džiovinamos saulėje, tačiau net ir džiovinimo proceso metu jos yra perrenkamos, taip pašalinant anksčiau nepastebėtus trūkumus. Pupelėms išdžiūvus, jos supakuojamos į maišus ir keliauja į RWACOF („Sucafina“ Ruandos padalinį), kuriame vaisiai malami. RFA trumpinys reiškia atogrąžų miškų aljansą, tai yra sertifikavimo sistema, kuri skatina klimatui saugų ūkininkavimą. RFA fermose bent 40% žemės dengia didelė augalų įvairovė (vidutiniškai bent 12 vietinės kilmės medžių rūšių viename hektare), ūkiuose taip pat naudojama natūralios vegetacijos buferinė zona tarp dirbamos žemės ir vandens telkinių. Fermos naudoja ekologiškas trąšas. Rwacof daug investuoja į ūkininkų mokymus ir gerąsias ūkininkavimo praktikas. Rwacof ūkininkų mokykla su visais savo partneriais gamintojais dalijasi informacija apie agronomiją, aplinkosaugą, tik sunokusių vaisių rinkimo svarbą bei kita svarbia informacija. Rwacof taip pat stengiasi pagerinti su šia organizacija dirbančių ūkininkų finansinę situaciją. Kai kava yra parduodama, jiems išmokamos kasmetinės premijos.

Pagal inovatyvią Sucafina „Ūkininkų hub‘o“ programą dalis mokėjimų pervedami į papildomų mokesčių neturinčių bankų sąskaitas, kita dalis atlygio dažniausiai išmokama grynais pinigais. Naudojantis šia programa, bankų sąskaitos siūlo papildomą naudą. Viena tokių – saugus pinigų laikymas, bei galimybė turėti gerą kredito istoriją, kuri suteikia ūkininkams geresnes paskolų sąlygas. Galiausiai Rwacof išskirtinis dėmesys detalėms po derliaus nurinkimo užtikrina geriausios įmanomos kokybės kavą. Nuo tada, kai uoga atsiduria plovimo poste iki momento, kai pupelės supakuojamos eksportui, Rwacof užtikrina griežtą kokybės kontrolę. Jie, kaip ir mes, žino, kad aukšta kavos kokybė yra būtina norint gauti naudos visoje tiekimo grandinėje.

 

 

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Rūšinės kavos pupelės Ruanda 150 g”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *



Daugiau produktų

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę