TINKLARAŠTIS

Skaitiniai prie puodelio kavos

Šaltyje džiovintas sūris – naudingas užkandis kiekvienam

Šaltyje džiovintas sūris – sveikatai naudingas užkandis, tiek mažam ir dideliam Daugelis ko gero neįsivaizduoja savo dienos be sūrio: dedame ant sumuštinių, makaronų, juo užkandžiaujame, o kokia pica be sūrio? Tačiau šviežias sūris, jei šio nespėjame suvartoti laiku ar yra laikomas netinkamai, gali greitai supelyti ir tapti netinkamu valgyti, o kartais tenka išgirsti ir mitus […]

Skaityti daugiau

Sūrių naudos

NAUDA: Ožkos pieno sūris: Puiki alternatyva įtraukti produktus į mitybos racioną tiems, kurie yra alergiški sūriui, pagamintam iš karvės pieno. Jis puikiai pasisavinamas ir nesukelia skrandžio veiklos sutrikimų, nes ožkos piene beveik nėra baltymo alfa-1s-kazeino – taigi jis dar laikomas ir hipoalerginiu. Ožkų pienas – tikras naudingųjų medžiagų, vitaminų ir elementų lobynas. Žmonės, vartojantys jį […]

Skaityti daugiau

Kava ir skrandžio rūgštingumas: ką naudinga žinoti?

KAVOS EDUKACIJA – KAS TAI? Ko gero, visi kavos mėgėjai sutiks, kad šis gėrimas pasižymi trimis skonio komponentais – švelniu kartumu, subtiliu saldumu bei rūgštele. Žinoma, kiekvieno jų intensyvumas priklauso nuo kavos rūšies, jos paruošimo būdo bei mūsų receptorių jautrumo. Bet šįkart apsistokime ties vienu – rūgštele. Arabika kavos pupelėse esančios organinės rūgštys suteikia kavai […]

Skaityti daugiau

Kavos sertifikavimas: kaip jis atspindi mūsų vertybes bei pasaulėžiūrą?

KAVOS SERTIFIKAVIMAS: KAIP JIS ATSPINDI MŪSŲ VERTYBES BEI PASAULĖŽIŪRĄ? Vieni, pirkdami produktą, nuodugniai išnagrinėja etiketę, atkreipia dėmesį į sudėtį, gamintojus, gaminimo technologiją ar kitas detales – kiekvienam rūpi skirtingi aspektai. Kiti ima prekę visiškai negilindami. Kad ir kokiai kategorijai pirkėjų priklausote, ko gero, sutiksite – žinodami, ką perkame, galime priimti kur kas labiau savo skoniui […]

Skaityti daugiau

Kavos apdorojimas: pagrindiniai būdai ir kaip jie lemia skonį

Ar kada nors, rinkdamiesi kavą ar mėgaudamiesi jos gardžiu puodeliu, pagalvojote, kaip buvo apdorotos šio gėrimo pupelės? Pasirodo, kavos pupelių apdorojimo būdas sudaro labai reikšmingą skonio bei aromato dalį. Kavos pupelių paruošimas gėrimui – tai tarsi menas, kai šviežiai nuskintos kavos uogos paverčiamos kavos pupelėmis. Išskiriami keturi pagrindiniai kavos apdorojimo metodai: sausasis (angl. „natural“ arba […]

Skaityti daugiau

Tūkstantį kartų Ačiū: dėkingumo kelionė po kavos pasaulį | Knygos apžvalga

TŪKSTANTĮ KARTŲ AČIŪ: DĖKINGUMO KELIONĖ PO KAVOS PASAULĮ | KNYGOS APŽVALGA Niekas gyvenime nevyksta be priežasties, sutiksite? Vieną dieną kyla mintis sukurti kavos produkto ženklą, tada ženklo pavadinimas evoliucionuoja, įgyvendinama produkto diversifikacija. Atsiranda mūsų žodyne „Lietuviška Fika“ – kavos ir lietuviško sūrio edukacinė degustacija. „Fika“ tai „Figa“, lietuviškai tradicijai tinka „poguliukas“, – tokius samprotavimus girdime […]

Skaityti daugiau

Kavos edukacija – kas tai?

KAVOS EDUKACIJA – KAS TAI?   Paskutiniuoju metu Lietuvą yra apėmusi Speciality (rūšinės) kavos ir jos edukacijų manija! Ar pastebėjote? Ar pasidomėjote kodėl? Ar jums pakanka informacijos apie šią naujieną? Ar tai yra naujiena, gal visai ne?! Ar panirote į šią bangą ir jūs? Tai nuostabi mada kavos pasaulyje! Bet! Žinoma, jog yra Bet! Kiekvienas Lietuvos […]

Skaityti daugiau
kava be kofeino

Kava be kofeino: kokia jos nauda?

Kava be kofeino: kokia jos nauda? Pirmasis daugumos pasaulio gyventojų dienos ritualas, kurį atlieka vos prabudę ir atsikėlę iš lovos yra kavos puodelio išgėrimas, tokiu būdu pasiruošiant laukiantiems dienos darbams. Jeigu Jūs esate vienas iš tų žmonių, kurie neįsivaizduoja savo dienos be kofeino, o pamatę Decaf kavos pupeles tiesiog praeinate pro šalį, o galbūt niekada […]

Skaityti daugiau
Keturi dažniausi klausimai, užduodami renkantis kavą

Keturi dažniausi klausimai, užduodami renkantis kavą

Keturi dažniausi klausimai, užduodami renkantis kavą Ne paslaptis, kad renkantis kavą nesinori aklai pasitikėti pirmu pasitaikiusiu variantu. Egzistuoja keletas labai svarbių faktorių renkantis kavos pupeles: aromatas, skonis, kofeino kiekis pupelių mišinyje, kavos apdirbimo būdas, tinkamas skrudinimas. „Boutique Coffee“ išskyrė keturis dažniausiai užduodamus klausimus ir pateikė jiems išsamius atsakymus. Kokią įtaką kavos pupelių skoniui daro kavamedžio augimo […]

Skaityti daugiau
kava

„Ar žinojote, kad?“ – 10 faktų apie kavą, II dalis

Tęsiame skaitytojų dėmesio sulaukusią rubriką „Ar žinojote, kad“ ir pateikiame dar 10 faktų apie kavą – visų mūsų itin mylimą gėrimą! 1. Kava, yra dieviškas gėrimas, turintis 1 000 aromatų: Joks gėrimas jai neprilygsta. Vyne atrandama 600, viskyje – 400 skonio niuansų. Kiek skonių yra viename puodelyje kavos, priklauso nuo to, kur ir kaip pupelė užaugusi, […]

Skaityti daugiau
0
    0
    Jūsų krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę