1. Kava, yra dieviškas gėrimas, turintis 1 000 aromatų: Joks gėrimas jai neprilygsta. Vyne atrandama 600, viskyje – 400 skonio niuansų. Kiek skonių yra viename puodelyje kavos, priklauso nuo to, kur ir kaip pupelė užaugusi, kaip apdirbta ir kaip paskrudinta.
2. Kava, panašiai kaip vynai, turi savo regionus, kiekvieno regiono kava turi sau būdingus skonius, pavyzdžiui Brazilijoje auginta kava yra vidutinio tamsumo, jos aromatas kompleksiškas, rūgštumas švelnus, o skonis palyginti aštrus, jaučiamas saldumas.
3. Darant užpilamą kavą 200 mg puodelyje, rekomenduojama neviršyti 12g maltos kavos (tai du šaukšteliai su kaupu). Kuo kava sumalta smulkiau, tuo gėrimas stipresnis. Kuo malimas rupesnis, tuo kava lengvesnė, kvapnesnė ir netgi santykinai saldesnė. Be to, vienodai sumaltą kavą galima užpilti skirtingos temperatūros vandeniu: beveik verdančiu, šiek tiek vėsesniu ir 90 °C – skonis vėl skirsis. Tobulai kavai reikėtų 90–94 °C vandens.
4. Pienas netinka būti naudojamas su kava! Jis trukdo mūsų organizmui absorbuoti naudingas chlorogeno rūgštis (moksliniais tyrimais įrodyta, jog žaliojoje kavoje esanti chlorogeno rūgštis mažina organizme cukraus absorbciją ir spartina riebalų deginimo procesus), esančias kavoje.
5. Kava auginama regione, plytinčiame tarp Ožiaragio ir Vėžio atogrąžų, 600–1600 metrų virš jūros lygio. Šalnoms jautrus kavamedis gali išaugti iki 10 metrų. Tačiau ūkiuose ir plantacijose, kuriuose auginama kava, kavamedžiai paprastai apgenėjami ir suformuojami neaukšti krūmai, kad būtų lengviau nuimti derlių.
6. Kuo daugiau Robustos ir mažiau Arabikos kavos pupelių mišinyje, tuo mišinys pigesnis, kava kartesnio skonio. Žinoma, maltos kavos cheminių tyrimų neatliksi, gal nebent įmanoma būtų nustatyti mišinio proporcijas iš dar nesumaltų pupelių, tiesiog kiekybiškai atskiriant arabikos pupeles nuo robustos.
7. Arabikos pupelės būna taisyklingos, apvalios formos, o robustos – pailgos, netaisyklingos formos.
8. Deguonis yra didžiausias kavos priešas, kadangi jis veikia riebalines medžiagas, lemiančias kavos skonį. Kitas pavojus – drėgmė – po skrudinimo kava lengvai absorbuoja vandenį, taip didindama savo masę. Todėl kavos pakavimas ir būdas yra itin svarbus. Kava nėra „lengvas“ produktas: jos organoleptinės savybės greitai prastėja, jei ji paliekama atvirame ore. Tačiau šiuolaikinių technologijų dėka, vakuuminiu būdu supakuotą kavą galima laikyti ilgiau, nepakenkiant jos unikalioms savybėms’.
Parduotuvė laikinai neveikia. Užsakymai priimami el. paštu. Atsiprašome už laikinus nesklandumus Atšaukti